دونیت چیست و چرا باید دونیت کنیم؟

دونیت چیست

از جدیدترین پدیده‌هایی که توانست زود در سراسر جهان همه‌گیر شود و جا بیفتد، فرهنگ دونیت کردن (Donate) بود. فرهنگی که از دل همین تکنولوژی بیرون آمد و نقطه‌ی تمرکز بسیاری از شرکت‌های نوظهور شد. بسیاری از برنامه‌های جدید ساخته شدند که بر پایه‌ی دونیت کردن می‌چرخیدند. انعام دادن و یا همان دونیت کردن در قبال کاری که بقیه انجام می‌دهند دیگر تبدیل به یک چیز عادی شده است. شما امروزه دیگر در هر پلتفرمی می‌توانید از تولیدکننده‌ی محتوای خود حمایت کنید و آن‌ها را تشویق به ادامه‌ی ساخت محتواهایشان بکنید. دونیت کردن دیگر تنها به یک پلتفرم محدود نیست. دیگر می‌توان درون برنامه‌هایی مثل توییچ، یوتیوب، و آپارات نیز از همه‌ی استریمرها، چه استریمرهای خارجی و چه استریمرهای ایرانی حمایت کرد. فرهنگ کمک کردن و دونیت کردن بیشتر از هرچیزی در دنیای امروز در حال رشد است. با اون یا این همراه باشید تا ببینیم دونیت چیست و چگونه می‌توانید حمایت از سایت اون یا این کنید؟

دونیت چیست؟

امروزه، در اینترنت محتوای زیاد وجود دارد، از کوچکترین عکس‌ها و متن‌ها گرفته تا محتواهایی همچون استریم‌ بازی‌ها و ویدئو‌ها که بخش بزرگی از محتوای اینترنتی را تشکیل می‌دهند. از درون همین محتواها، فرهنگ دونیت کردن پدید آمد. دونیت کردن اهدای پول در برابر محتوایی‌ست که می‌بینید، می‌شنوید و یا می‌خوانید. مقدار این پول اصلا اهمیتی ندارد، چرا که هدف اصلی این اهدای پول، حمایت از آن نوع محتواست که در بسیاری از این مواقع این محتوا استریم بازی‌هاست که تماشاگر بدلیل دوست داشتن نوع محتوایی که در حال دیدن آن است، و یا حتی شخصیت استریمر آن، تصمیم به اهدای پول یا همان دونیت کردن میفتد.

از کجا شروع شد؟

فرهنگ دونیت و خرید اشترا‌ک‌ها در بخش صنعتی اینترنت، از سایت‌هایی مثل یوتیوب شروع شد. پلتفرمی که به مردم اجازه داد تا بخش کوچکی از آن را بگیرند و محتوا بسازند و استعدادهای خود را به نمایش بگذارند. از آنجایی که این پلتفرم‌ها برای همه قابل دسترس بود، باعث به وجود آمدن بسیاری از آدم‌های محبوب شد که محبوبیت خود را از طریق همین پلتفرم‌ها بدست آورده بودند.

دونیت چیست | توییچ، یکی از بزرگترین پلتفرم‌های استریم.

از آن پس بود که ایده‌های جدیدی شکل گرفتند و باعث تولد پلتفرم‌هایی مثل توییچ شدند که امروزه از معروف‌ترین پلفترم‌ها به حساب می‌رود. توییچ باعث گستردگی اتواع محتوا شد. درحالیکه بخش ا‌عظمی از محتوای توییچ را استریم‌های بازی‌های مختلف تشکیل می‌دهند، امام محتواهای دیگری نیز همچون ولاگ، Asmr و… نیز بوجود آمد. حتی برخی تصمیم به استریم کردن ساده‌ترین کارهای خود مثل خوردن غذا و تمیز کردن اتاق خود نیز گرفتند که باعث شد گستردگی نوع محتواها بیشتر نیز شود.

چرا باید دونیت کنیم؟

اما چرا باید دونیت کنیم؟ آیا واقعا دونیت کردن ما تاثیری دارد؟ برای جواب به این سوال ابتدا باید به این مسئله توجه کنیم که بخش بزرگی از محتوای روی اینترنت به صورت رایگان در اختیار مردم است و هیچ‌گونه اجباری در دونیت کردن نیست. اما دونیت کردن یکی از بهترین روش‌های حمایت از استریمر، سایت‌ها، عکس‌ها، و هرگونه محتوای دیگر بر روی اینترنت است که می‌تواند بسیار برای سازنده‌ی آن محتوا مثبت واقع شود و تاثیر بگذارد. علی‌رغم این مورد اما، بسیاری از استریمر‌ها و حتی سایت‌ها گزینه‌ی دونیت را برای محتوای خود برمی‌دارند و تنها استفاده از محتوای آن‌ها و یا تماشای استریم‌هایشان برای‌ آن‌ها کافی‌ست.

دونیت چیست
دونیت چیست | میا پلیز و آرمان اورکا دو استریمر معروف ایرانی.

ولی دونیت کردن می‌تواند به استریمرهای کوچک و بزرگ کمک کند که وسائل خود را بهبود بخشند، مشکلات زندگی‌ و شخصی‌ خود را حل کنند و یا حتی همان دونیت را به انسان‌هایی که واقعا به آن نیاز دارند بدهند و ببخشند. همچنین در ایران نیز بسیاری از استریمرهای ایرانی، مثل آرمان اورکا، میا پلیز و دیگر استریمرهای معروف، بخش زیادی از پول‌های خود را صرف کمک به انسان‌های نیازمند می‌کنند که بسیار عمل خوب و پسندیده‌ای برای همه است و می‌تواند بسیاری از زندگی‌ها را تغییر بدهد. همچنین گردش این پول‌های کوچک و یا حتی بزرگ می‌تواند تاثیر خود را در اقتصاد نیز نشان دهد و آن‌را تحت‌تاثیر قرار دهد.

چگونه در توییچ دونیت کنیم؟

توییچ از محبوب‌ترین پلتفرم‌هایی استریم است که باعث تولد بسیاری از استریمرهای معروف نیز شده که مخاطبین و طرفداران زیادی را نیز دارند. برای پول در آوردن از توییچ، منبع‌های مختلفی وجود دارد. مثلا استریمرها می‌توانند قبل از استریم خود و ما بین استریم خود تبلیغات بگذارند. و یا حتی اگر بسیار شهرت داشته باشند، از اسپانسرینگِ کمپانی‌های مختلفی که وجود دارند و اسپانسر می‌شوند استفاده کننده و محصولاتشان را تبلیغ کنند.

دونیت چیست | توییچ، سیستم داخلی برای دونیت کردن دارد.

همچنین آن‌ها می‌توانند یک بخش اشتراکی نیز برای استریم خود بگذارند که با خرید آن می‌توان به ایموت‌ها و یا مزایای بیشتری نیز دسترسی داشت. اما مهم‌ترین بخش، دونیت است. برای دونیت کردن تماشاگر‌ها می‌توانند از سیستم داخلی توییچ یعنی cheer استفاده کنند و با استفاده از و با ارز داخل توییچ یعنی bits به به استریمرهایی که دوست دارند دونیت کنند. در این روش هیچ محدودیتی برای دونیت کردن وجود ندارد و تماشاگرها هروقت که دوست داشتند می‌توانند دونیت کنند تا حمایت خود را از آن استریم نشان دهند. همچنین استریمرها می‌توانند از درگاه‌های واسطه و سوم‌شخص نیز استفاده کنند. درگاه‌هایی مثل PayPal امن‌ترین گزینه‌ برای تماشاگران خارج از کشور است که برای کاربران ایرانی در دسترس نیست.

آیا دونیت کردن تنها راه حمایت است؟

در واقع خیر. دونیت کردن تنها راه حمایت از محتوا نیست و روش‌های مختلفی وجود دارد. اما دونیت کردن از آن‌جایی که حداقل و حداکثری ندارد و با اختیار کامل توسط تماشاگرها، و یا مخاطبین انجام می‌شود یکی از بهترین گزینه‌هاست. اما همان‌طور که گفتیم دیدن رایگان، شنیدن، و یا حتی خواندن نیز می‌تواند در بسیاری از جاها به نوعی حمایت محسوب شود و برای سازنده‌ی محتوا مزایای بزرگی داشته باشد.

دونیت چیست | دونیت کردن، حمایت از تولید محتواست.

دونیت کردن اگرچه در قدم‌های اولیه‌ی خود است اما به سرعت در حال رشد است و توانسته بسیار خوب در بین مردم نیز جا باز کند. و از نکات دیگری که باید ذکر شود این است که ما با دونیت کردن می‌توانیم به ساخته شدن محتوای بهتر کمک بکنیم و روزبروز محتواهای بهتری ببینیم؛ چرا که دونیت کردن می‌تواند تشویق خوبی به حساب بیاید و به انگیزه‌ی خوبی برای سازنده‌ی محتوا تبدیل شود.

شما می‌توانید از طریق زیر از سایت اون یا این حمایت کنید


سخن آخر

دونیت کردن یکی از فرهنگ‌های خوبی‌ست که جا افتادن آن می‌تواند ویژگی‌های مثبتی را برای جامعه و افراد رقم بزند، اما باید در نظر داشت که هرچیز مطلقا خوب نیست و وجه‌های بدی را نیز دارد. اما وظیفه‌ی ما بعنوان مصرف‌کنندگان محتوای مجازی این است که در راه بهبود و پیشرفت قدم برداریم. پس باید توجه کنیم که به چه کسی و چه چیزی دونیت می‌کنیم و هدف‌مان تنها کمکی کوچک به سازندگان محتوا باشد.

درباره امید کوچکی

از وقتی که یادم میاد با کلمات درگیر بودم و نوشتن را دوست داشتم. همیشه تکنولوژی و فیلم و سریال رو دوست داشتم. اینطوری می‌تونستم از دنیای واقعی دور بشم و علاقه‌هامو دنبال کنم.
با این اوصاف همیشه سعی می‌‌کردم و می‌کنم که قدم در راه علاقه‌هام بردارم.

3 نظر در “دونیت چیست و چرا باید دونیت کنیم؟”

  1. سلام. ممنون از کامنت خوبتون. دونیت کردن یه فرهنگ حمایتیه، اما اگه نوجوانان به اون درک نرسن که چقدر دونیت کنند یا چرا باید این کار رو انجام بدن، شاید پول زیادی رو در این راه خرج کنن. به همین دلیل شما باید درباره این فرهنگ آموزش‌هایی رو بدید. برای مثال اگر دوست دارن برای سایت یا یوتیوبری دونیت کنن یک سقفی براشون در نظر بگیرید. اگر هم که کسی از پسرتون درباره کارهاش در گیم یا … حمایت میکنه که نیازی به نگرانی نیست.

  2. لطفا در مورد خطرات دونیت شدن برای نوجوانان و کودکان هم اطلاع رسانی کنید. من واقعا نمی دانم برای پسرم که ۱۳ سالشه درسته که وارد چنین فضایی بشود یا خیر.‌

دیدگاهتان را بنویسید